Asociația Mereu Împreună pentru Oameni organizează cea de-a doua ediție a Competiției Naționale de Biliard în Scaun Rulant, cel mai mare eveniment sportiv, de acest gen, destinat persoanelor cu dizabilități, miercuri, 15 iunie 2016, la Club Tac Biliard din București, Splaiul Independenței, nr.319, sector: 6.

„La nivel mondial biliardul este unul dintre sporturile în care multe persoane cu dizabilități excelează, fiind atât un sport fizic, cât și un sport al minții, prin nivelul înalt de concentrare pe care îl necesită. Biliardul a devenit un sport popular, în special pentru sutele de jucători utilizatori de scaun rulant, pentru că nu este atât de solicitant fizic, iar vârsta nu este un factor limitativ”.

La ediția premieră a competiției, organizată anul trecut pe 9 septembrie, au concurat 16 persoane cu dizabilități avându-i ca adversari pe membrii Federației Naționale de Biliard-Pol. „Concurenții cu dizabilități s-au bucurat s-o aibă instructor, timp de câteva ore pe Sonia Simionov, campioană națională de billiard în disciplina -bila 9-”, a declarat Irina Văcărean, Președinte al Asociației Mereu Împreună pentru Oameni.

12003188_766867013441438_2434826797882905691_n

Pentru cea de-a doua ediție a Competiției Naționale de Biliard în Scaun Rulant s-au înscris peste 30 de persoane cu dizbilități din întreaga țară.

În România, acest sport a fost inițiat de Asociația Mereu Împreună pentru Oameni.

Biliardul în scaunul rulant se bucură de un succes ridicat la nivel de performanță în țări precum Franța, Belgia, Marea Britanie, Argentina, Japonia, Suedia, Australia, Olanda, Spania, Africa de Sud, Brazilia și lista poate continua.

În cadrul evenimentului va participa doamna Daniela Tontsch – Președinte al Consiliului Național al Dizabilității, în calitate de invitat special.

Unul dintre cele mai așteptate momente de către concurenți este marea tombola, la care premiile vor fi acordate de către invitații speciali. Cu ajutorul sponsorilor, organizatorii vor oferi participanților echipamente sportive și dispozitive medicale: scaune rulante electrice, scaune rulante mecanice, dispozitive de masaj, produse de protecție și igienă. Premiile acordate sunt în valoare de 5000 de Euro.

Premierea va culmina cu interacțiunea dintre concurenți și invitații speciali, având girul Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități (ANPD).

Asociația Mereu Împreună pentru Oameni este o organizație non-profit dedicată incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități prin sport, în scopul dezvoltării mijloacelor care să permită sportivilor cu dizbilități participarea la turneul anual național de billiard în scaun rulant şi competiții internaţionale de biliard.

Sponsori: Nova Tech Med; Framinor Grup; Konf & Autentic Design Impact; Cris-Tim.

Parteneri:  Zdrovit; Decathlon.

Partener media: Consiliul Național al Dizabilității din România, prin vehiculul media Observatorul.ro.

Pentru că îmi plac provocările și iubesc sportul, am spus prezent! Tu?