Am spus „DA” provocării de a fi mentor de viață în primul program social de mentorat din Republica Moldova. Consider că un astfel de program este necesar și în România, iar modelele de bună practică ar putea fi preluate cu succes din Basarabia, trebuie doar să ne „dorim”!

DARE, primul program social de mentorat din Moldova a anunțat pe 3 august 2016 lansarea celei de-a treia ediţii, numită DARE2Change, care se desfăşoară cu sloganul „Descoperă în tine puterea de a îndrăzni!” Persoanele interesate se pot înscrie în program începând cu 3 august 2016.

Programul este dedicat fetelor care au între 16 şi 23 de ani – fete cu nevoi speciale şi din familii social-vulnerabile, fete de etnie Roma și Găgăuză, reprezentante ale comunităţii LGBT, fete a căror părinți sunt plecați peste hotare.

20 de tinere din grupurile marginalizate și vulnerabile, care își doresc să devină mai încrezătoare în propriile puteri și aspirații, vor fi ghidate în activitatea lor de 20 de femei puternice și modele de viață, absolvente a DARE Social Fashion Show și DARE Leaders Academy. Acestea le vor deveni mentori pe durata programului. Împreună se vor ambiționa să-și dezvolte potențialul, să devină lideri în comunitățile lor și să inițieze propriile proiecte personale și profesionale.

afis-DARE-2016

DARE2Change include o serie de traininguri susţinute de profesioniști recunoscuți și apreciați în Moldova. Pe parcursul a 3 luni, participantele vor învăţa să-şi dezvolte puterea feminină şi să devină lidere, să-și cunoască drepturile şi să-şi descopere puterea interioară prin art-terapie. În program sunt incluse şi traininguri de dezvoltare personală şi despre cum să-ţi găseşti un loc de muncă, PR şi comunicare, internet mobil şi tehnologii avansate, antreprenoriat şi scriere de business-planuri. Toate – bine explicate pe înţelesul tuturor.

Pe parcursul programului DARE2Change participantele, susținute de mentori, vor fi  încurajate să-și dezvolte propriile planuri de afaceri sau proiecte pentru activități sociale sau de antreprenoriat în comunitățile lor. Cele mai bune și inspirate idei de afaceri/proiecte vor fi premiate de către partenerii DARE, în cadrul unui eveniment special, ce va avea loc la sfârşitul programului.

Pentru a participa la program fetele trebuie să completeze şi să expedieze formularul  de aplicare: aici.

Termen limită pentru expedierea formularului completat este 24 august 2016.

Programul social de mentorat Dare2Change se va desfăşura în perioada septembrie – decembrie 2016. Trainingurile sunt gratuite şi vor avea loc în fiecare zi de sâmbătă. Accesul în clădire a persoanelor cu nevoi speciale este asigurat.

DARE2Change – Primul program de mentorat social are drept scop schimbarea de percepție şi atitudine în societate față de femeile din grupurile social vulnerabile și marginalizate prin creşterea accesului la educație, angajare și dezvoltarea oportunităților antreprenoriale. Programul este implementat cu suportul Fundaţiei Est Europene, AQA Logistics, Generator Hub, Linella, Fabrica de imagine.

Mai multe informaţii despre ediţiile DARE din anii precedenţi găsiţi pe pagina de Facebook DARE Social Fashion Show

Persoană de contact: Victoria Olari, Mentoring Programme Officer – olari.victoria@gmail.com

„La început a fost o idee, după care aceasta s-a tranformat în vis, iar visul a devenit o misiune.

Misiunea de a îmbunatăți viața femeilor tinere din Moldova, de a crea șanse egale și oportunități frumoase, de a schimba percepții și stereotipuri.

Împreună cu partenerii noștri, ne-am propus să organizam primul program social de mentorat, primul program în care fetele din grupurile marginalizate și vulnerabile vor avea acces la educație alternativă, suport și experiență de viață, primul program în care modelele de viață devin mentori de viață, iar împreuna creăm o nouă referință în egalitate de gen, diversitate și umanitate.” Nati Vozian – Fondatoarea şi coordonatoarea Dare2Change.

„Acestea sunt motto-urile mele – concentrare și simplitate. Ceva simplu poate fi mai greu decât ceva complet. Trebuie să muncești mult ca să îți limpezești gândurile pentru a face ceva simplu. Dar, într-un final, merită pentru că după ce ajungi acolo poți face orice, chiar și să muți munții din loc.” – Steve Jobs