Luna iunie a adus soare și ploaie, dar și o colaborare minunată cu Revista Famost care a inaugurat o nouă rubrică de care am să mă ocup cu mare drag, pentru a aduce în atenția voastră modele de viață, inspirație și subiecte de actualitate.

Vă recomand să vă bucurați de articol descărcând gratuit ediția lunii iunie a Revistei Famost.

Pentru a vă face curioși am să vă prezint scurte paragrafe din articol și abia aștept feedback-urile voastre.

În anul 2011 am publicat prima mea carte motivațională „Personalități cu handicap care au influențat istoria”, unde sunt prezentate 100 de persoane cu dizabilități din întreaga lume care, de-a lungul istoriei, au reușit să schimbe atitudinea și mentalitatea societății prin descoperirile în domeniul științific, prin realizările extraodinare în pictură, muzică, film, literatură, sport, politică etc.

Consider că, orice om are nevoie să fie motivat pentru a putea avea rezultate excepționale, pentru a descoperi că urmele sale pot rămâne pe pământ și după cel el nu va mai fi. În acest fel, prin relatarea poveștilor de viață a unor mari personalități cu dizabilități din lumea întreagă, am reușit să prezint modele pozitive care prin exemplul lor să inspire oamenii ce își doresc să devină excepționali.

Prin această definiție, de om excepțional, înțeleg o persoană care are răbdare, curaj, perseverență și disponibilitatea necesară de a munci pentru a-și transforma visurile în realitate.

În fiecare zi suntem nemultumiți de cel puțin un aspect al vieții noastre, a felului în care arătam, a modului în care suntem percepuți de societate, iar lista ar putea continua. De cele mai multe ori motivele nemulțumirilor sunt doar în mintea noastră și de regulă nu sunt reale.

Am întâlnit femei frumoase atât de complexate de felul în care arată, încât își achiziționau articole vestimentare cu un număr mai mic pentru a se impulsiona să slăbească, deși nu era cazul, am văzut femei care nu reușesc să își poarte vârsta și recurg la trucuri care nu le avantajează, am cunoscut tinere care își ascund voit anumite părți din corp de care nu sunt mulțumite, dar nu realizează că străduința ascunderii celei mai mici pietricele naște atât curiozitate, cât și atenție.

[…]

Cine este Aimee Mullins pentru mine? Cea mai frumoasă femeie din lume deoarece a reușit să se accepte și să se iubească exact așa cum este. O privesc și realizez că sunt multe femei în această lume care se aseamănă cu ea, dar nici una nu are atitudinea acestei femei, care a demonstrat prin tot ceea ce face că frumusețea ține doar de atitudine.

Nu contează în ce casă locuiește sufletul tău, de multe ori poți locui și într-o casă imperfectă …tu ai grijă de ce este înăuntru deoarece dacă înăuntru este frumos, cei din jurul tău vor vedea asta la exterior.

Doar atitudinea ta poate schimba modul în care ești perceput de cei din jurul tău, așadar alege atitudinea și nu te mai impiedica de fiecare pietricică de pe drumul tău.