Astăzi am să vă invit la un eveniment unic în România, dar înainte de asta am să vă prezint o femeie care a învățat să dăruiască aripi oamenilor ce își doresc să zboare, să creadă că totul este posibil. Daniela Tontsch, pentru că despre ea este vorba, a reușit datorită perseverenței și determinării să facă posibil visul unei tinere care dintodeauna și-a dorit să împletească dragostea pentru frumos cu dragostea pentru oameni.

Dintodeauna Anda Păceșilă a visat să pășească pe un podium de modă, va face acest lucru într-un mod deosebit „în pași rotunzi”, dăruind emoția trăită alături de celelalte modele spectatorilor prezenți la primul Festival de Modă din țară destinat persoanelor cu dizabilități.

De cele mai multe ori, în viață, limitele sunt impuse de propriile noastre minți, iar prejudecățile izvorăsc din necunoaștere. Întotdeauna, dincolo de linia orizontului este partea cea mai frumoasă, acea parte misterioasă pe care o descoperă doar cei care își doresc cu adevărat. Aceștia sunt cei care dau viață primului Festival de Modă din țară destinat persoanelor cu dizabilități.

„În Pași Rotunzi” este evenimentul organizat la Brașov pe 29 și 30 iunie de Consiliul Național al Dizabilității din România — CNDR, reprezentantul în România al European Disability Forum, în parteneriat cu Asociația „Pași Rotunzi” și Bya Fashion. În cadrul primului Festival de Modă destinat persoanelor cu dizabilități vor defila 17 modele cu diferite dizabilități, dintre care patru băieți. O parte dintre modelele feminine sunt deja obișnuite cu lumina reflectoarelor, având în palmares apariții pe coperta unei reviste cunoscute din România, în calitate de fotomodel. Aceștia vor prezenta creații marca Doina Levintza, Cătălin Botezatu, Patuschinsky, Bya Fashion și o colecție de accesorii Le Bebe.

Inițiativei organizatorilor li s-au alăturat și nume importante din lumea modei românești precum Doina Levintza și Cătălin Botezatu.

Doina Levintza și Cătălin Botezatu vor oferi cadou ținutele prezentate pe scenă, modelelor care intră în prezentările lor. În plus, fiecare model va avea parte de o ședință foto gratuită din partea fotografilor prezenți la eveniment.

Obiectivul acestui eveniment îl reprezintă incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități, depășirea barierelor mentale și a prejudecăților autoimpuse. Prin modă, muzică, dans și momente artistice unice vor fi promovate persoanele cu dizabilități, fără a fi excluse persoanele fără dizabilități asa cum, din păcate, se întâmplă uneori în societatea noastră, însă, tocmai invers.

„Întotdeauna frumusețea interioară este cea pe care noi toți o vedem pe chip. Dincolo de o față frumoasă există o poveste, un destin pe care doar cei norocoși îl descoperă. Mă bucur că am ocazia să răsfoiesc filele de poveste ale vieților acestor modele superbe care îmi vor prezenta creațiile în cadrul evenimentului de la Brașov — „În Pași Rotunzi”. Toate creațiile mele, prezentate în acest eveniment, vor fi dăruite modelelor care le vor purta. Este o reală plăcere să fiu parte a acestui eveniment”, a declarat Doina Levintza.

Cu o sensibilitate unică designerul Cătălin Botezatu a declarat: „Cred că în viață nimic nu este întâmplător, iar întâlnirea cu organizatorii evenimentului „În pași rotunzi” a apărut cu un scop în viața mea. Sunt foarte încântat, să am ocazia, să colaborez cu aceste modele minunate cu o frumusețe aparte, un exemplu pentru noi toți. Iubesc frumusețea, dar mai ales frumusețea sufletului și mă bucur să mă alătur acestui eveniment unic în România. În mod cert, colaborarea nu se va opri aici, iar cel mai important este să privim dincolo de trup, dincolo de chip, direct în sufletele oamenilor.’”

„Am inițiat acest eveniment cu scopul creării unei bucurii a incluziunii sociale. Din experiență, pot să afirm că schimbarea se produce numai în urma interacțiunii dintre oameni. Oferim ocazia unor modele cu dizabilități să fie mesageri ai acestei categorii. Blândețea țesăturilor, armonia culorilor și măiestria designerilor sunt cele mai potrivite instrumente pentru susținerea solidarității sociale”, a declarat Daniela Tontsch, președinte al Consiliului Național al Dizabilității din România.

Prezentările de modă vor fi presărate cu momente artistice susținute atât de persoane cu dizabilități, cât și de persoane fără dizabilități, tocmai pentru a sublinia încă o dată faptul că diferențele există doar în mințile noastre și nu în realitate.

Prima zi a festivalului se va desfășura pe 29 iunie în cel mai mare mall din Transilvania — Coresi Shopping Resort, începând cu ora 18,30. Cea de-a doua zi a festivalului este o surpriză oferită de organizatori, urmând a fi dezvăluită în timpul conferinței de presă a evenimentului, din data de 28 iunie, ora 13 în Mall Coresi.

Vă așteptăm cu mult drag și deschidere să pătrundem împreună în poveștile de viață ale celor care au avut și au curajul să viseze dincolo de linia orizontului ”În pași rotunzi” și fashion!

06271608-1976424973

Parteneri: Coresi Shopping Resort; Medical Express; GOPRINT; Mobility Eastern Europe; Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune; InfoCons; Just Dance; Asociația Sf. Haralambie; MIREA DORIN și Emilia; Ina Schaeffler; Asociația „Speranța pentru Copii”; Natasha Hairstyle Brașov; Cristina Timiș — Microblading Brașov; Alexandra Cretsolina; www.le-bebe.ro; Nova Tech Med; FLAMINOR; Asociația Distroficilor Muscular din România; Filiala București a Asociației Distroficilor Muscular; Asociația Mereu Împreună Pentru Oameni; Centrul Cultural Virtual Artist pentru Artă; Asociația Culturală Art Respect.

Fotografi: Volker Vornehm; Sabin Țițeiu Pedrosa; Dany Photography; Leo’S Photography; Marius Ștefan.

Cameraman: Claudiu Gherman.

Parteneri media: Consiliul Național al Dizabilității din România, prin vehiculul media Observatorul.ro; Corona Press, Transilvania News; TEX FM; Transilvania Expres; www.mytex.ro; Agerpres.

Persoane de contact:

Daniela Tontsch, președinte al Consiliului Național al Dizabilității din România, telefon: 0721.44.75.82, e-mail: danielatontsch@yahoo.com.

Bianca Buca, jurnalist organizator, telefon: 0745.09.92.30, e-mail bianca_buca@yahoo.com.