„La nivel mondial, peste 64% dintre lideri sunt bărbaţi, 72% dintre antreprenori sunt bărbaţi, iar primii zece cei mai bogaţi oameni sunt bărbaţi. În medie, tot la nivel mondial, 22% dintre parlamentari sunt femei. În România, doar 11% dintre parlamentari sunt femei.

În România, 67% dintre antreprenori sunt bărbaţi. Toate aceste cifre arată disparitatea. Egalitatea de gen nu este un produs al democraţiei, este ceva ce trebuie câştigat cu greu”.

„Femeile ajung să fie lideri, ajung parlamentari, dar odată cucerită această putere, trebuie utilizată pentru transformarea societăţii, astfel încât toate fiinţele umane să aibă aceleaşi şanse, aceleaşi drepturi şi să fie respectate” – a declarat Excelenţa Sa Thenjiwe Ethel Mtintso, Ambasadorul Africii de Sud în România, în cadrul celei de-a treia ediţii a conferinţei Antreprenoriatul feminin „Femeia la putere – o lume mai bună” (7 mai 2015), organizată de Ziarul BURSA, în parteneriat cu SkyTower Building, în cea mai înaltă clădire din ţara noastră.

Rezonez la declarațiile Excelenţei Sale Thenjiwe Ethel Mtintso deoarece cred cu tărie că femeile sunt ființe capabile, curajoase și determinate, și pot avea rezultate în toate domeniile.

Fiindcă sunt o „tânără antreprenoare” am participat pe 15 martie 2016 la evenimentul „Networking pentru FEMEI cu SPIRIT ÎNTREPRINZĂTOR”, organizat de Asociația Femeilor Întreprinzătoare România – Galați, unde am cunoscut tinere antreprenoare curajoase, profesioniste, creative și mi-am confirmat că femeile antreprenor pot aduce un aport consistent în comunitatea gălățeană.

Antreprenoriatul feminin este legat de imaginea femeii în societate, şi implicit de cultură şi mentalitate. Consider că femeile de afaceri din Galați ar trebui să fie mai unite, să colaboreze viabil și implicit să se ajute reciproc ori de câte ori situația o cere. Citând-o pe doamna Mihaela Jantea, președinta Asociației Femeilor Întreprinzătoare România – Galați: „Trei bețe unite stau mai bine în picioare decât unul singur”.