În urmă cu doi ani mi-am stabilit ca obiectiv obținerea permisului de conducere.

Perseverentă și răbdătoare am pornit pe acest drum cu gândul că într-un timp relativ scurt îmi voi împlini acest obiectiv.

Primul pas, achiziționarea unei mașini cu cutie automată, înmatricularea acesteia și adaptarea le-am realizat în maxim o lună.

Deoarece în Galați nu exista la acel moment o școală de șoferi și pentru persoane cu dizabilități am început să caut soluții, pentru că nu poți obține un permis de conducere fără să urmezi cursurile unei școli de șoferi, iar apoi să susții un examen teroretic și unul practic.

Am auzit despre variante care nici măcar nu aveau cadru legislativ, păreri, opinii nefondate, până într-o zi când am sunat la o școală de șoferi din Galați și i-am explicat interlocutorului meu că am o mașină adaptată și că vreau să fac școala. A zis: OK.

A urmat montarea dublei comenzi și agrearea la RAR (Registrul Auto Român) ca astfel mașina să îndeplineasă conform legii toate condițiile necesare; întocmirea dosarului pentru înscriere și ……. am pornit.

Ce să vă spun? Mi-a plăcut din prima senzația și mi-am spus de la început că pot să fac asta!

Nu a fost deloc ușor, am investit energie, timp, bani și multă răbdare.

Dar iată că de o lună încoace am permis de conducere și conduc … 🙂 și Da! sunt claxonată, înjurată și zilnic întâmpin foarte multe dificultăți, gen locurile de parcare, dar ce mai contează?  Când urc în mașină îmi dau nota 10 pentru că sunt mai independentă și stiu că se poate.

Mulțumesc Școlii de șoferi „Fulger” și instructorilor mei.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/o-scoala-de-soferi-pentru-persoane-cu-dizabilitati-atrage-elevi-din-toata-tara-conditiile-speciale-de-examen.html

12790204_10154142705552240_1163339676_o