Statisticile date publicității la începutul anului 2016 de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) cu privire la situaţia şomajului în luna noiembrie 2015 confirmă că pe piața muncii din Galați nu apar modificări majore.

În noiembrie 2015, rata șomajului în Galați era de 8,95%, puţin mai mare decât cea din octombrie (8,87%) şi respectiv din septembrie (8,76%).

Rata șomajului este în continuare aproape dublă în Galați față de cea la nivel național. La sfârşitul lunii noiembrie 2015, rata şomajului înregistrată la nivel naţional a fost de 4,88%, având aceiaşi valoare cu cea din luna anterioară şi mai mică cu 0,30 pp decât cea din luna noiembrie a anului 2014.

Din cei aproximativ 18.000 de şomeri gălăţeni, circa 7.500 sunt femei. Rata șomajului este de 7,96% pentru femei și de 9,62% pentru bărbați. Cei mai mulți dintre șomerii gălățeni – 14.000 au studii gimnaziale, 1000 sunt absolvenți de liceu, iar 150 au studii universitare. Un număr de aproape 3.000 de șomeri gălățeni provin din mediul privat.

Centrul de calificare profesională şi de limba germană AS PFLEGE, vine luna aceasta cu o oportunitate de formare profesională, recrutare și consultanță adresată femeilor și bărbaților care sunt în căutarea unui loc de muncă în Austria.

GEMEINSAM DURCH DEN ALLTAG AUSTRIA și AS PFLEGE organizează „Seminarul: locuri de muncă legale!”, în data de 27 mai 2015, între orele 16,00 – 18,00 în incinta ICEPRONAV ENGINEERING, str. Portului Nr. 19A, Etaj 6, Galaţi. Zona Registrul Comerţului. Accesul în sală se face la ora 15:30.

Participă la seminar şi află cum poţi câştiga decent şi suficient pentru a-ţi asigura viitorul tău şi al celor dragi!

Consider că orice om poate să învețe la orice vârstă, să se dezvolte personal și profesional pentru împlinirea personală, dar și pentru a-și asigura un trai decent. Trebuie doar să VREA acest lucru și va descoperi astfel că și POATE.

Pentru contact, întrebări şi informaţii suplimentare accesaţi: AS PFLEGE.

AS-PFLEGE este o societate de recrutare, consultanţă şi formare profesională,  şi cursuri de limbă germană, care pregăteşte îngrijitori pentru bătrâni cu dizabilităţi la domiciliu, pentru ţară şi străinătate.

Atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sămânţă. Trebuie să creşti, trebuie să ajungi la o înflorire, iar această înflorire va fi mulţumirea ta, împlinirea ta. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legatură decât cu tine, cu evoluţia ta personală. – Osho