Nu eşti întâmplător aici, îndrăzneşte să mă descoperi!

Bencze Marta-Iozefina sunt primele cuvinte pe care le rostesc când mă prezint. Sunt o româncă ce a ales să trăiască în țara în care s-a născut, deși în sânge am și origini maghiare, germane și grecești, prin urmare sunt un „cocktail minunat” care îmi îmbracă personalitatea cu câteva caracteristici definitorii. Sunt: „dor” românesc; „determinare” ungurească; „pragmatism” german și „spiritualitate” grecească.

Iubesc tot ceea ce sunt și îmi asum cu responsabilitate tot ceea ce fac.

Am aproape 40 de ani și de 25 de ani utilizez pentru a mă deplasa un scaun rulant, pe care l-am primit ca pe un dar încă din adolescență, dar care m-a făcut să privesc viața dintr-o perspectivă nouă, să trăiesc experiențe unice și să realizez că, în viață este suficient să VREI, pentru a descoperi apoi că și POȚI.

Activez de aproape 20 de ani în domeniul neguvernamental cu tinerii, persoanele cu dizabilități fizice, senzoriale și/sau asociate precum și aparținătorii acestora, organizații naționale și internaționale de tineret sau/și pentru persoane cu dizabilități.

Sunt licențiată în drept și master în Dreptul European al Afacerilor; acreditată ANC ca: formator, manager de proiecte, inspector resurse umane şi fundraiser.

Vă invit să îmi descoperiți realizările profesionale, precum și expertiza mea în diverse domenii la rubrica REZULTATELE MELE.

Promit ca acesta să fie un site de bun simț, inspirațional, plin de informații utile, păreri pertinente, exclusiv cu articole de calitate adresate în primul rând tinerilor dar și opinii personale despre subiecte de actualitate. Îmi rezerv dreptul de a șterge comentariile pe lângă subiect sau cu atacuri la persoană.

Scopul principal al site-ului este de a ajuta tinerii să-şi atingă potenţialul de care dispun și prin serviciile oferite acestora să putem realiza împreună tranziția de la învățare la gândire și eventual, creație.

„Doar TU ești cel care decizi cum și în ce fel îți trăiești viața, cât de mult timp acorzi lucrurilor cu adevărat importante, care este rolul tău pe Pamânt și ce vei lăsa în urma ta.”

 

SEMINARII MOTIVAŢIONALE

 

Datorită implicării sociale, experienței personale precum și creșterii nivelului de dezvoltare personală, am conștientizat că am un impact emoțional asupra oamenilor, impact ce-i poate ajuta să aleagă, să se schimbe, să se dezvolte, să se formeze și chiar să se reorienteze profesional.

În 2016 îmi propun să livrez publicului interesat și vizat următoarele seminarii motivaționale:

Îndrăznește să fii tu!

Oferă o perspectivă inspirațională asupra vieții și te provoacă să analizezi obiectiv: Cum poți depăși barierele impuse de societate și/sau de comunicare pentru a realiza obiectivele propuse? Cum poți să reduci procastinarea? Cum să manageriezi un conflict? Cât de importantă este unicitatea fiecăruia? Care este scuza ta pentru a nu ajunge la succes? Cum poți ajunge de la obiective la rezultat?

Ea, FEMEIA!

Un seminar motivațional dedicat femeilor cărora eu vreau să le împărtășesc experiențele ce mi-au schimbat viața, modul de a gândi și de a acționa constructiv pentru a-mi atinge fiecare vis cu forțele proprii. Vom descoperi împreună acțiuni care să ne stimuleze încrederea în noi, ne vom bucura de realizările noastre și vom realiza care este rolul femeii în familie și societate.

Personalități cu handicap care au influențat istoria.

Un seminar motivațional ce are ca scop prezentarea cărții cu același nume și lansează o provocare tinerilor pentru a-și schimba viața prin valorificarea potențialului individual, oferind fiecăruia o experiență unică.

LIFE COACHING

 

„Când schimbăm ceva în viață, facem în așa fel încât lucrurile să arate altfel decât ar fi arătat dacă n-am fi intervenit. Schimbarea personală presupune un act conștient de voință și, de obicei, înseamnă că a existat ceva destul de neplăcut care ne-a făcut să dorim să acționăm altfel. A evolua înseamnă a-ți depăși condițiile de viață, schimbând ceva în propria persoană.” – Joe Dispenza.

Mi-am dezvoltat propria abordare de coaching începând cu anul 2007, pe baza propriei experiențe de dezvoltare personală și a practicii personale.

Am o experiență bogată de lucru cu tinerii, echipe de voluntari și organizații.

Sunt apreciată pentru capacitatea de a identifica extrem de rapid natura subiectului sesiunii de coaching și capacitatea de focusare în identificarea soluțiilor.

Acest serviciu este destinat tinerilor între 14 – 25 de ani care doresc să:

 

 • accelereze ritmul de învățare;
 • crească performanța pe plan personal si profesional;
 • „renunțe la ceea ce este acum pentru a deveni ceea ce își dorește să devină” (European Coaching Institute);
 • crească nivelul de autocunoaștere precum și stima de sine;
 • intre într-un proces continuu de învățare și dezvoltare;
 • devină mai dedicaţi și mai motivaţi în realizarea obiectivelor;
 • îşi dezvolte abilitățile de comunicare și interpersonale;
 • comunice mai eficient opiniile/argumentele;
 • învețe să îşi gestioneze resursele (timp, energie, bani);
 • transforme conflictele în oportunități de dezvoltare personală;
 • se simtă mai încrezători, motivaţi și determinaţi.

CONSULTANŢĂ ONG

 

Prin prisma profesiei de consilier juridic, dar și a expertizei în domeniul ONG mi-am propus să ofer servicii de consultanță organizațiilor neguvernamentale.

Doresc să ofer soluții la diversele probleme de organizare și funcționare cu care se confruntă organizatiile neguvernamentale în activitatea curentă.

Serviciile de consultanță sunt destinate atât cetățenilor care doresc sprijin pentru a identifica forma de organizare sau derularea întregii proceduri de constituire, implementarea statutului și actului constitutiv, dar și organizațiilor neguvernamentale nou înființate sau care doresc consiliere juridică de specialitate.

Ofer consultanță individuală sau de grup: persoanelor din mediul neguvernamental/social implicate în procese de coordonare, implementare, diseminare, monitorizare, etc (manageri de proiect, fundraiseri, directori executivi de ONG, profesorilor implicați în proiecte sociale, personalului administrativ implicat în proiecte sociale/furnizare de servicii, reprezentanții organizațiilor neguvernamentale la nivel de adiministrație publică, membrii ONG, studenților, voluntarilor, etc) care doresc:

 

 • informații cu privire la implementarea și coordonarea proiectelor, strângerea de fonduri, implementarea de campanii de advocacy și lobby;
 • să dobândească capacitatea de a-și cunoaște resursele reale ca lucrător în domeniul neguvernamental;
 • să își dezvolte creativitatea;
 • să cunoască procedee profesioniste de prezentare a organizației/asociației/fundației;
 • să acumuleze un bagaj de informații, exerciții și tehnici de pregătire pentru a se perfecționa în continuare, prin practica personală;

Toate serviciile sunt oferite la cerere și vor fi personalizate în funcție de cerințele clientului, tipul serviciului, perioada de derulare, locație și numărul de beneficiari.

Trimite mesaj și prezintă nevoia ta pentru a putea primi informații cu privire la tipul serviciului solicitat și ofertă.

TU ești cel care decide să se dezvolte personal și profesional și alege un profesionist care să îi ofere servicii personalizate și o experiență inedită.

11 + 11 =

"Consider că orice om are nevoie să fie motivat pentru a putea avea rezultate excepționale."

 

Studii & Certificate

Licenţă

 

Universitatea Danubius Galați, Facultatea de Drept, specializare Drept.

Master

 

Dreptul European al Afacerilor, Universitatea Dunărea de Jos Galați, Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice.

Curs formator

Training de advocacy dedicat celor care lucrează cu tinerii

Curs de operator calculator electronic și rețele

U

Curs inspector resurse umane

Curs de instruire atragere de fonduri pentru ong-uri

Curs de instruire în comunicare și interrelaționare

Curs de instruire în comunicare, interrelaționare și advocacy

Curs pentru lideri în proiect de tineret (TINACT)

Curs de instruire în advocacy pentru organizațiile care lucrează cu persoane cu dizabilități fizice și mintale

Sport

10 ani am practicat sport de performanță (tenis de masă, baschet în scaun rulant, atletism 100m viteză și 800m rezistență în scaun rulant, aruncarea suliței, aruncarea greutății, powerlifting, popice).

Multiplă campionă și vicecampioană națională la disciplinele: tenis de masă, atletism (100m, 200m, 800m scaun rulant), powerlifting, tir.

2012, Locul I, Crosul Olimpic organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Academia Olimpică Română.

2012, Locul III la categoria „Sportivul anului 2012” oferit de Asociația Județeană a Sportului Persoanelor cu Handicap Constanța.

PERSOANE CU DIZABILITĂŢI CONSILIATE JURIDIC GRATUIT

ANI ÎN DOMENIUL NEGUVERNAMENTAL DIN POZIŢIA DE DIRECTOR EXECUTIV, COORDONATOR PROIECTE NAŢIONALE ŞI INTERNAŢIONALE

PROIECTE COORDONATE

CAMPANII DE ADVOCACY PENTRU EGALITATEA DE ŞANSE LA EDUCAŢIE

CAMPANII DE STRÂNGERE DE FONDURI

PROIECTE PRIN PROGRAMUL YOUTH IN ACTION, GERMANIA, 2007-2008

Speaker motivaţional

Din 2012 susțin în cadrul instituțiilor de învățământ din Galați seminarul motivațional „Personalități cu handicap care au influențat istoria”, ce are ca scop prezentarea cărții cu același nume, dar lansează și o provocare elevilor pentru a-și schimba viața prin valorificarea potențialului individual oferind fiecăruia o experiență unică.

Sunt invitată periodic la diverse conferințe naționale și internaționale pentru a susține discursuri motivaționale pe diverse teme: leadership inspirațional, problematica persoanelor cu dizabilități, probleme sociale, voluntariat, politicile publice ale UE etc.

→ peste 1000 de ore de vorbit în public (evenimente, conferințe, seminarii motivaționale, apariții media, training-uri, etc.).

→ octombrie 2015, Galați, România, Conferința „Aleg să merg la școală”, din cadrul proiectului „Vulnerabili redivivus” implementat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale şi Persoanelor Vârstnice împreună cu partenerul Agrafics Communication.

→ noiembrie 2013, Galați, România, Workshop International Social Services, Welfare State and Places. The restructuring of social services in Europe and its impacts on social and territorial cohesion and governance. Organizator: Universitatea Dunărea de Jos Galați, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

→ octombrie 2013, Galați, România, Educație pentru piața muncii – Educație Universitară pentru Persoane cu Dizabilități, „Dezvoltarea și implementarea unui program-pilot integrat pentru creșterea accesului la învățământul superior pentru persoane cu dizabilități”.

Formator

330 de asistenți personali pentru persoana cu handicap grav (2014, S.C. Centrul de Consultanță pentru Dezvoltarea Resurselor Umane „Lexis” S.R.L).

25 de voluntari ai Asociației „Atelierul de Idei” – manager de proiect și fundraiser, prin proiectul „GIVE POWER TO EMPOWER”, alături de colega mea Anca- Elena Răducan, 2015.

25 de profesori, Workshop „Leadership inspirational”, din cadrul proiectului „Școala de Vară Dunăreană”, organizat de Asociația „Danubiană Galați”, 2015.

15 voluntari ai Asociației „Atelierul de Idei”- public speaking, prin proiectul „Speaking Voluntary Club”, 2016.

50 de voluntaricurs de instruire în comunicare, interrelaționare și advocacy, 2005.

Atelierul de idei

2016, inițiator, coordonator, moderator și trainer „Speaking Voluntary Club”, singurul club din România de vorbit în public adresat voluntarilor.

2015, vicepreședinte, prin proiectul „GIVE POWER TO EMPOWER”, alături de colega mea Anca-Elena Răducan, am format 30 de voluntari (manager de proiect și fundraiser).

2015, Constanța – Training de advocacy dedicat celor care lucrează cu tinerii, organizator Social Doers, curs derulat în cadrul proiectului Coaliția ONG-urilor pentru drepturile tinerilor NEET – Investing in Social Doers.

Mai multe informații despre activitatea noastră: http://www.aai-ngo.ro/

Autor

Cartea de colecție „Personalități cu handicap care au influențat istoria” – pune în lumină performanțele și rezultatele remarcabile ale persoanelor cu handicap, alături de biografiile a 100 de personalități care au influențat istoria la nivel global.

În anul 2011 am publicat prima mea carte motivațională „Personalități cu handicap care au influențat istoria”, unde sunt prezentate 100 de personalități cu handicap din întreaga lume care, de-a lungul istoriei, au reușit să schimbe atitudinea și mentalitatea societății prin descoperirile în domeniul științific, prin realizările extraodinare în pictură, muzică, film, literatură, sport, politică etc.

Consider că orice om are nevoie să fie motivat pentru a putea avea rezultate excepționale. Astfel am reușit, prin relatarea poveștilor de viață a unor mari personalități cu handicap din lumea întreagă, să prezint modele pozitive atât de necesare pentru persoanele cu handicap, cât și pentru cele valide.

Studiind materialele necesare realizării acestei cărți am aflat că fiecare persoană găsește de unul singur abilitatea de a comunica, chiar dacă cei din jur nu cred că acest lucru este posibil, abilitatea de a alerga, chiar dacă modul de deplasare este diferit, abilitatea de a iubi, chiar și atunci când ceilalții uită să te iubească, abilitatea de a zâmbi, chiar și atunci când toți îți plâng de milă, dar cea mai importantă dintre ele este abilitatea de a te „ridica” atunci când toți cred că nu vei reuși. Doar TU ești cel care decizi cum și în ce fel îți trăiești viața, cât de mult timp acorzi lucrurilor cu adevărat importante, care este rolul tău pe Pamânt și ce vei lăsa în urma ta.

În fiecare zi, când mă trezesc, îmi spun că atâta timp cât soarele este pe cer iar mintea îmi este limpede, am datoria față de mine în primul rând să TRĂIESC fiecare secundă, să realizez tot ceea ce îmi propun, să iubesc, să învăț, să ajut și, cel mai important, să fiu un OM egal cu toți ceilalți, dar unic în felul meu.”