„Ping-pong” în Consiliul de Monitorizare!
Dacă Senatul votează respingerea raportului de activitate pe anul 2019 al Consiliului de Monitorizare, precum și revocarea din funcție a domnului președinte Florinel Butnaru, activitatea Consiliului de Monitorizare se blochează deoarece nu au în prezent numit un vicepreședinte.
În altă ordine de idei, validarea cu încă un mandat de vicepreședinte al Consiliului de monitorizare în persoana domnului Gheorghe Aștileanu subliniază încă o dată că nu există interes ca această instituție să nu fie politizată și să își îndeplinească obiectivele conform Legii nr.8/2016.
Este noaptea minții ca Senatul să voteze respingerea raportului de activitate a Consiliului de Monitorizare și revocarea din funcție a conducerii, iar pe de altă parte să renumească în calitate de vicepreședinte o persoană ce a condus timp de 4 ani o instituție care conform raportului de activitate nu și-a îndeplinit atribuțiile prevăzute de lege.
E un fel de „ping-pong” jucat cu acordul Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi și a Senatului – pe de o parte revocăm președintele și respingem raportul de activitate, iar pe de altă parte girăm un nou mandat pentru fostul vicepreședinte al Consiliului de Monitorizare. Și interesele persoanelor cu dizabilități iar au rămas în afara „jocului”.

Proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
Persoanele cu dizabilități, în speță, cele utilizatoare de scaun rulant manual sau electric, întâmpină dificultăți majore în ceea ce privește utilizarea transportului interurban, iar această modificare le-ar permite acestora să utilizeze pentru transport o mașină și carburantul să poată fi decontat. Totuși, sintagma „autoturism adaptat handicapului” produce o inechitate majoră, iar persoanele cu dizabilități care nu pot conduce o mașină adaptată (de exemplul: persoanele cu dizabilități vizuale, pe care nu îi aud să spună nimic! Sîc!), precum și copiii cu dizabilități. Important de precizat este plafonul stabilit în funcție de grad precum și faptul că: „…modalitatea de decontare şi indexarea limitelor se stabileşte prin hotărâre a Guvernului.”
Ce înseamnă asta? Dacă Guvernul nu dă o hotărâre prin care să stabilească modalitatea de decontare și indexarea limitelor, această modificare o să rămână doar pe hârtie.

Cine reprezintă persoanele cu dizabilități în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării?
În Raportul de activitate al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, pe anul 2019, se menționează pe primul loc prezența unui număr semnificativ de plângeri pe criteriile de dizabilitate, naționalitate, etnie, gen, vârstă și limbă. Domeniile de discriminare vizate au fost cele de acces la angajare și profesie, protecția demnității personale, acces la servicii și acces la educație.
Analizând activitatea și domeniul de expertiză a noilor membrii în Consiliul Director al CNCD revin cu întrebarea: Cine reprezintă persoanele cu diabilități în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării?

Solicit respingerea candidaturii dlui Gheorghe Aștileanu la funcția de vicepreședinte al Consiliului de monitorizare!
Solicit Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi din Senat să respingă candidatura dlui Gheorghe Aștileanu la funcția de vicepreședinte al Consiliului de monitorizare a implementării Convenției pentru drepturile persoanelor cu dizabilități.
„reSTART in public speaking” este pentru TINE!
✅ Atelierele din cadrul programului „reSTART în public speaking”, sunt:
📢 Încrederea, vocea și dicția!
1️⃣0️⃣ sugestii pentru un discurs de impact!
1️⃣0️⃣ păcate ale limbajului non-verbal!
1️⃣0️⃣ greșeli pe care să le eviți când creezi un PPT!
✅ Fiecare atelier durează 3 ore, iar investiția ta este de 100 lei/atelier.

De astăzi documentele pentru încadrare în grad de handicap, pot fi transmise online!
Prin acest demers, persoanele cu dizabilități și/sau aparținătorii acestora sunt scutite de un drum către Comisia de Expertiză în vederea depunerii documentaţiei necesare pentru încadrare în grad de handicap.
Vreau să cred că aceiași măsură poate fi luată în cazul în care o persoană cu dizabilități dorește să își transfere această documentație dintr-un oraș/comună în alta, după ce aceasta și-a schimbat domiciliul.DGASPC București sectorul 6 deja a luat măsuri privind respectarea dispoziț

A fost aprobat modelul legitimației acordate persoanelor cu dizabilități!
Când și cum puteți intra în posesia noi legitimații? Puteți afla aceste informații telefonând la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului de care aparțineți.
DGASPC Galați încă nu a intrat în posesia noului model și ca atare nu pot elibera această legitimație.

Consiliul de Monitorizare este în „moarte clinică”!
Dacă Consiliul de Monitorizare nu a reușit în doi ani de monitorizare, cheltuind 8,72 de milioane de lei, adică aproximativ 2 milioane de EURO, să schimbe nimic în centrele supuse monitorizării (asta deduc din informațiile prezentate în spațiul public, nu din rapoartele de monitorizare ale Consiliului), cum o să reușească ANDPDCA fără fonduri să deruleze un amplu proces de monitorizare?
Dacă ANDPDCA o să se ocupe de monitorizarea centrelor publice și private în care sunt instituționalizate persoanele cu dizabilități, ce atribuții o să aibă Consiliul de Monitorizare?
De ce statul ar finanța în continuare o autoritate care nu își exercită atribuțiile?

În cât timp poți obține voucherul pentru achiziția de echipamente și tehnologii asistive şi tehnologii de acces?
Vreau să cred că activitățile prevăzute în acest proiect vor schimba statistica dezastruoasă, doar 2,68 % din numărul de persoane cu dizabilități din România sunt angajate.
Chiar și în România, încă o dată în plus, mi se dovedește că dacă ești informat și perseverent șansele de a reuși sunt de partea ta!

Cea mai puternică femeie, ești TU!
„Am trăit alături de tine fiecare poveste, cuvânt … m-am regăsit și mi-ai confirmat atâtea gânduri și temeri. Eu mă încurajam cu trei calități (frumoasă, deșteaptă, puternică), dar tu mi-ai dat curaj să mai adaug. Mă bucur și îți mulțumesc că mi-ai dat ocazia să te cunosc. Continuă să lupți și să faci ce îți place, pentru că o faci foarte, foarte bine și lumea asta mare și nebună are nevoie de oameni minunați și motivați precum tine.”