În luna iulie am scris în Revista Famost despre un model de viață, pe care pentru a-l descoperi trebuie să descărcați gratuit ediția de iulie a revistei (pg. 70 -71).

marta-iulie-2016

Dacă privim în jurul nostru vom observa tot mai des cum oamenii preferă să vorbească la telefon sau să trimită mesaje online, nu degeaba secolul XXI este unul al hipercomunicării prin intermediul tehnologiei. Specialiștii în psihologie au început să tragă serioase semnale de alarmă în ceea ce privește efectul pe termen mediu și lung al lipsei unei comunicări directe cu persoanele mai mult sau mai puțin apropiate.

Cel mai grav aspect al limitării comunicării doar la nivelul mesajelor sau al discuţiei „la distanță”, excluzând contactul direct, este îndepărtarea persoanei de latura umană, interlocutorii putând deveni „niște puncte într-un raport”, explică doctorul în psihologie Ion Dafinoiu.

Astăzi am să vă prezint un om care a depășit toate barierele pentru a putea comunica cu cei din jurul său deoarece știa că doar așa își va putea păstra latura umană.

[…]

Capacitatea acestui om de a „ieși din costumul de scafandru” și a reuși să viseze și să zboare precum un fluture, fără urme de artificialitate, reușește să îmi dea mie de gândit: Oare eu mă bucur zilnic de viață?

Da! Zilnic mă bucur de viață și sper că și voi o faceți, vreau să cred că nu e nevoie să ajungeți într-un „costum de scafandru” pentru a înțelege viața și printr-un alt punct de vedere decât cel pe care inerția vieții vă face să o observați.

Ridicați-vă privirea și bucurați-vă de viață …comunicați!