În luna septembrie am răspuns pozitiv provocării de a fi mentor de viață pentru o tânără din Republica Moldova, în cadrul primului program de mentorat social – Dare2Change.

Pentru a treia ediţie a programului Dare, au fost selectate 25 de tinere cu nevoi speciale şi din familii social-vulnerabile, reprezentante ale comunităţii LGBT, fete ale căror părinți sunt plecați peste hotare. Acestea vor fi îndrumate timp de trei luni de 21 de mentore – femei puternice ce activează la New York, Praga, Bucureşti şi în alte oraşe din România şi Moldova.

Pe 10 septembrie 2016 a avut loc, la Chișinău, deschiderea oficială a programului, unde în calitate de mentor și speaker am afirmat: „Am venit pentru că am încredere în ceea ce a dezvoltat și implementat Nati Vozian, dar și pentru că cred în oameni. Vreau să vă spun că această călătorie pe care o vom face împreună nu este întâmplătoare, așa că îmi doresc ca în aceste 3 luni de zile să călătorim frumos și să descoperim că lucrurile se pot schimba. Consider că fiecare om are nevoie la un moment dat să fie motivat. Fiți deschise! Puneți acest program pe primul punct în lista voastră, pentru că e o șansă cu care e posibil să nu vă mai întâlniți.”

Pentru mine rolul de speaker și mentor este extrem de important deoarece lucrez în acest domeniu de cinci ani și sunt de fiecare dată atentă la toate detaliile. Astfel, de imaginea mea vestimentară s-a ocupat excepțional, ca de fiecare dată, Răzvan Mavrodinescu de la Imperium by M , iar accesoriile de la Madamme Bijoux au completat cu succes întrega ținută.

Consider că orice om are nevoie de inspirație la un moment dat în viață pentru a reuși. Am acceptat provocarea de a fi mentor de viață în cadrul primului program de mentorat social din Republica Moldova – Dare2Change deoarece mă recomandă experiența și dragostea pentru oameni. Faptul că timp de trei luni „voi crește” o tânără din Republica Moldova mă face sa îmi asum cu responsabilitate rolul de mentor deoarece cred cu tărie că fiecare om contează, iar fiecare adult poate investi voluntar în educația tinerilor pentru un viitor mai frumos.

Menteea mea este o tânără frumoasă din Republica Moldova pe nume Adriana care afirmă: „ Dara2change este un program unic și special în Moldova care îmi va oferi posibilitatea să îmi redescopăr încrederea în sine și puterea de a trece peste orice obstacol din viață așa cum au făcut-o cele 21 de mentore, în pofida faptului că viața le-a adus chiar și în scaunul rulant. În ziua lansării programului mă simțeam învingătoare deoarece totuși am fost aleasă în acest proiect și aveam un sentiment de admiratie pentru Nati Vozian, fondatoarea acestui program. Am reușit să cunosc persoane noi care în pofida a toate erau cu zâmbetul pe buze și se bucurau de viață, chiar dacă viața lor nu este una lipsită de griji.”

11811580_140218599648482_6220085132404248019_n

După lansarea programului a urmat primul training – „Art terapia şi renaşterea femeii”, cu Valentina Zeleniuc, art terapeut şi specialist dezvoltare creativă. Aici menteele au aflat cine este mentora fiecăreea şi au început să lucreze împreună.

Ziua s-a încheiat în parc, unde participantele au ascultat muzică live la chitară, au făcut mehendi pe mâini, cu hena şi au participat la o sesiune foto.

Totodată, pe parcursul programului Dare2Change, participantele vor fi  încurajate să-și dezvolte propriile planuri de afaceri sau proiecte pentru activități sociale și de antreprenoriat în comunitățile lor. Cele mai bune și inspirate idei de afaceri și proiecte vor fi premiate.

Iubesc să inspir și să îndrum pașii tinerilor care știu că orizontul spre care aspiră este mai departe de fereastra casei și cu curaj pornesc la drum să afle că pot realiza tot ce își propun.

Despre eveniment au menționat și: ea.md, zugo.md, civic.md și diez.md.