Ea, FEMEIA!

Un seminar motivațional dedicat femeilor cărora eu vreau să le împărtășesc experiențele ce mi-au schimbat viața, modul de a gândi și de a acționa constructiv pentru a-mi atinge fiecare vis cu forțele proprii. Vom descoperi împreună acțiuni care să ne stimuleze încrederea în noi, ne vom bucura de realizările noastre și vom realiza care este rolul femeii în familie și societate.
Seminarul motivațional „Ea, FEMEIA!” are o durată de 2 ore și se adresează unor grupuri de la 30 până la 2000 de femei cu vârste cuprinse între 18 – 65 de ani. Locația în care se va desfășura seminarul poate fi sediul companiei sau altă locație stabilită de comun acord.
Seminarul poate fi achiziționat printr-un contract de prestării servicii, printr-un contract de sponsorizare (susținând astfel proiectele Asociației „Atelierul de Idei” www.aai-ngo.ro sau un contract de barter, ultimele două forme oferind posibilitatea de a beneficia de avantajele fiscale ce se impun acestora.
Specialiştii în resurse umane, dar şi studiile de specialitate au arătat că motivaţiile nonfinanciare sunt mai eficiente decât un bonus la salariu, atunci când o companie îşi propune să construiască o relaţie pe termen lung cu angajaţii săi.
Modalităţile nonfinanciare de recunoaştere şi răsplătire pot fi soluţia, mai ales în situaţia în care bugetele pentru recompense suplimentare sunt mici sau aproape inexistente în perioada de criză economică.
Angajaţii au nevoie să se dezvolte, iar pentru aceasta angajatorul trebuie să le creeze oportunităţile de dezvoltare: seminarii, participări gratuite la conferinţe, sesiuni de coaching, de leadership, de mentorship. De asemenea, un mod deosebit de a-i motiva pe angajaţi este prin intermediul unui speaker motivaţional şi inspiraţional.
Beneficiile companiei în urma motivării angajatelor sunt: creșterea încrederii în potențialul și viitorul companiei; creșterea angajamentului față de companie; creșterea productivității; existența unui mediu de lucru plăcut; creșterea gradului de implicare din proprie inițiativă în soluționarea situațiilor apărute; păstrarea avantajului competitiv ca și angajator; reducerea fluctuației de personal.
Un studiu recent realizat de compania Profiles International a relevat că numai 15% dintre angajați și-au părăsit locurile de muncă din cauza salariului inadecvat și lipsei beneficiilor. Același studiu a relevat de asemenea că dintre cei care au părăsit locurile de muncă:
- 30% au fost nemulțumiți de management și modul în care au fost conduși;
- 25% au simțit că nu au fost deloc respectați pentru munca de calitate;
- 20% s-au plâns de posibilitățile limitate de avansare;
- 15% au invocat salariul necorespunzător și beneficiile;
- 5% s-au plictisit de locul de muncă;
- 5% au invocat alte motive (pensionare, schimbare de cariera, călătorii).
Dacă vă doriți performanță, eficiență și productivitate crescută, nu vă rămâne decât să țineți cont de aceste exemple de bune practici, să fiți atenți dacă angajații dumneavoastră sunt satisfăcuți de munca lor, de mediul de lucru, să creați o atmosferă pozitivă și motivantă și un dialog deschis cu toți membrii echipei.