Mi-am propus să fac o pauză dar evenimentele și știrile nu mă lasă.

Facem ca pe sticlă: BREAKING NEWS!

Gloria Ionescu a ajuns la biroul juridic al Consiliului de Monitorizare! Cum? Știe domnul Butnaru! Și mai știe doamna Steluța Gheorghe, de la Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități din Senat. Doar domnia s-a mi-a sugerat să o angajez pe Gloria la doar două săptămâni după ce preluasem mandatul. Pentru că, recunosc! sunt „proastă” și cu siguranță neinspirată, nu am angajat-o pe Gloria.

În paranteză fie spus, oare chiar nu se găsea în București o juristă utilizatoare de fotoliu rulant sau cu un alt tip de dizabilitate care să poată fi angajată la Consiliu? Ce ziceți domnu’ Butnaru? … știu că așa ați primit ordin, dar totuși!

Tot la Consiliu (m-am ENERVAT!) a ajuns în decembrie 2017 și doamna Florentina Bărbuță, medic de profesie căci ce altceva îi trebuia Consiliului de Monitorizare dacă nu un medic de expertiză pentru încadrarea în grad de handicap?! Doar Convenția este un instrument… medical, nu-i așa?! Doamna Bărbuță mi-a scris în noiembrie 2016 „din partea doamnei Luminița Gheorghiu care mă cunoaște de ani de zile și care cunoaște activitatea mea din domeniul dizabilității”. Între timp, acum câteva săptămâni, doamna Bărbuță a clacat probabil și a plecat de la Consiliu!

Ce mai e nou la Consiliu? Să vedem…

Pe domnul președinte Butnaru îl enervează sigla Consiliului! Și vrea să o schimbe cu orice preț! Nu contează că manualul de identitate vizuală este înregistrat la OSIM! Nu-i place omului și …basta! Cică aduce cu un cap de bour!!! Da! Și?!? E o rușine ca o instituție publică să aibă o siglă cu un cap de bour stilizat?! Acum mă gândesc că poate vrea să schimbe și site-ul instituției la care nu a mai adăugat nicio fărâmă de informație de când a preluat președinția Consiliului!

Pentru că sigla îl enervează mult de tot s-a hotărât să își facă una proprie, până un alta! Frumusețea este că și-a făcut-o și a pus-o pe un document în care face…. trafic de influență pe lângă un președinte de Consiliu Județean! Mai exact, îl propune pe domnul Daniel Sandu să facă parte din Comisia de Expertiză a Persoanelor cu handicap Vâlcea. Și, ca să fie încălcarea legii rotundă, solicită și răspuns! La asta se adaugă și faptul că o instituție publică autonomă folosește SIGLA SENATULUI în condițiile în care instituția NU aparține Senatului! Se numește uzurpare de însemne oficiale! Așa se face, domnule Butnaru! Nu vă opriți! Mergeți neclintit tot înainte!

Și ultima știre….. domnii Butnaru și Aștileanu s-au apucat să facă… monitorizare! Daaaaa! Ați citit bine! MO-NI-TO-RI-ZAAAREEEEEEE! Cum?! Simplu! Din birou! Pe mail! S-au gândit că ar fi frumos să inventeze un formular cu întrebări și să îl trimită DGASPC-urilor și probabil centrelor. Așa au citit domniile lor în legea 8/2016!

Vă întrebați cum am aflat? Haideți că vă spun! În ultima săptămână am fost sunată pe telefonul mobil de vreo 8 persoane din DGASPC-uri care vroiau să îmi ceară informații suplimentare legate de… formularul de monitorizare! De ce m-au sunat pe mine?! PENTRU CĂ domnii BUTNARU și AȘTILEANU nu au fost în stare să modifice în hârtiile cu ANTET pe care le-au trimis, NUMĂRUL DE TELEFON! Și, pentru că „acest mic amănunt” nu le-a tecut prin cap, lumea mă sună pe mine!

Gata! Revin după Sărbătorile Pascale!