PUBLIC SPEAKING

În prezent, abilitatea de a vorbi în public este o abilitate indispensabilă, pentru că de fluența discursului nostru și de capacitatea acestuia de a convinge depind de multe ori reușitele noastre profesionale și personale.

Sunt invitată periodic la diverse conferințe naționale și internaționale pentru a susține discursuri motivaționale pe diverse teme: leadership, problematica persoanelor cu dizabilități, probleme sociale, voluntariat, educație, tineret, politicile publice ale UE etc.

Am peste 1500 de ore de vorbit în public (evenimente, conferințe, seminarii motivaționale, apariții media, training-uri, etc.).

Dacă îți dorești un speaker motivațional care să te inspire mă poți invita să vorbesc la diverse evenimente sau poți să începi cu mine dezvoltarea ta personală.

Am pregătit peste 50 de persoane să susțină discursuri în public și mi-au ascultat discursurile peste 3000 de persoane.

În februarie 2016 am lansat Speaking Voluntary Club – un club de vorbit în public dedicat voluntarilor, singurul de acest gen din România (www.aai-ngo.ro/proiecte).

Voluntarii Asociației „Atelierul de Idei” înscriși în club, au exersat timp de 7 luni vorbitul în public și au beneficiat pe toată perioada de formare.

CONȚINUT ȘI TEMATICĂ

Importanța discursului public; Neuroștiința comunicării publice; Stăpânirea tehnicilor de gestionare a emoțiilor de dinainte de discurs; Tipuri de discurs/prezentări; Feedback; Pregătirea discursului-tehnici și metode; Calibrarea la public; Mesajul și structuri de discurs; Carisma și prezența publică; Elemente de psihologie a comunicări; Tips and tricks in public speaking; Comunicare nonverbală și paraverbală (gestică, mimică, intonație); Tehnici de improvizație.

ABILITĂȚI DOBÂNDITE

Capacitatea de comunicare, ascultare activă, observare, receptivitate a speakerului; Capacitatea de a crește gradul de interes și participare și de a menține atenția la cote maxime; Capacitatea de persuasiune și influența prin tehnici și instrumente specifice; Capacitatea de a gestiona dialogul interior într-un mod favorabil în timpul livrării discursului; Dezvoltarea creativității și a improvizației; Îmbunătățirea dicției și a pronunției cuvintelor; Utilizarea tehnicilor verbale, paraverbale și nonverbale de captare a atenției; Pregătirea și implementarea cu succes a unui discurs; Stăpânirea tehnicilor de gestionare a emoțiilor de dinainte de discurs.

Clubul își propune să formeze vorbitori în public, să trateze glosofobia prin exersarea vorbitului în public și să dezvolte cunoștințele, abilitățile și atitudinile necesare în analiza, planificarea, implementarea și controlul unui discurs.

Proiectul își propune însușirea de către participanți a abilităților necesare pentru o prezentare remarcabilă și a atitudinii specifice unui discurs de succes și convingător.