Îndrăznește să fii tu!

„România este pe locul trei în ceea ce priveşte deficitul de personal (72%), pe locul doi Taiwan (73%) şi pe locul unu Japonia (89%), conform unui studiu al Manpower. Numărul firmelor care spun că au investit în formarea angajaţilor s-a dublat în ultimii doi ani (2015-2017), de la 20% la 53% anul trecut”, a explicat Phillip C. Nell, director academic în cadrul programului de Executive MBA al WU Executive Academy.
Seminarul „Îndrăznește să fii tu!” oferă o perspectivă inspirațională asupra vieții și te provoacă să analizezi obiectiv:
- Cum poți depăși barierele impuse de societate și/sau de comunicare pentru a realiza obiectivele propuse?
- Cât de importantă este unicitatea fiecăruia?
- Care este scuza ta pentru a nu ajunge la succes?
- Cum poți ajunge de la obiective la rezultat?
- Cum îți poți dezvolta încrederea și curajul de a lua decizii?
Beneficiile companiei în urma motivării angajaților sunt:
- creșterea încrederii în potențialul și viitorul companiei;
- creșterea angajamentului față de companie;
- creșterea productivității;
- existența unui mediu de lucru plăcut;
- creșterea gradului de implicare din proprie inițiativă în soluționarea situațiilor apărute;
- păstrarea avantajului competitiv ca și angajator;
- reducerea fluctuației de personal;
- implicarea socială (CSR).
Companiile ar trebui să acorde o atenţie mai mare angajaţilor care dau semne că vor să părăsească organizaţia, pentru că nu mai există suficient de multă forţă de muncă disponibilă, iar fluctuaţia de personal este îngrijorătoare în unele sectoare.
„Fluctuaţia de personal înseamnă mai mulţi bani cheltuiţi de companie. Un om care pleacă din companie înseamnă de 2,3 ori salariul lui brut.” Smărăndiţa Schnel, director HR BPO, Telekom România
Un studiu realizat în 2015 de compania Profiles International a relevat că numai 15% dintre angajați și-au părăsit locurile de muncă din cauza salariului inadecvat și lipsei beneficiilor. Același studiu a relevat de asemenea că dintre cei care au părăsit locurile de muncă:
- 30% au fost nemulțumiți de management și modul în care au fost conduși;
- 25% au simțit că nu au fost deloc respectați pentru munca de calitate;
- 20% s-au plâns de posibilitățile limitate de avansare;
- 15% au invocat salariul necorespunzător și beneficiile;
- 5% s-au plictisit de locul de muncă;
- 5% au invocat alte motive (pensionare, schimbare de cariera, călătorii).
Dacă vă doriți performanță, eficiență și productivitate crescută, nu vă rămâne decât să țineți cont de aceste exemple de bune practici, să fiți atenți dacă angajații dumneavoastră sunt satisfăcuți de munca lor, de mediul de lucru, să creați o atmosferă pozitivă și motivantă și un dialog deschis cu toți membrii echipei.
Cum poți achiziționa acest seminar și de ce?
Seminarul motivațional „Îndrăznește să fii tu!” are o durată de 2 ore și se adresează unor grupuri de la 30 până la 2000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 – 65 de ani. Locația în care se va desfășura seminarul poate fi sediul companiei sau altă locație stabilită de comun acord.
Seminarul poate fi achiziționat printr-un contract de sponsorizare susținând astfel proiectele unei organizații neguvernamentale, această formă oferind posibilitatea de a beneficia de avantajele fiscale ce se impun și de a vă implica social.
Angajaţii au nevoie să se dezvolte, iar pentru aceasta angajatorul trebuie să le creeze oportunităţi de dezvoltare: seminarii, participări gratuite la conferinţe, sesiuni de coaching, de leadership, de mentorship. De asemenea, un mod deosebit de a-i motiva pe angajaţi este prin intermediul unui speaker motivaţional.
Seminarul poate fi achiziționat printr-un contract de sponsorizare, valoarea sponsorizării va fi în funcție de: numărul de angajați prezenți la seminar precum și de locația unde va avea loc acesta.