De câteva zile zic…shit! shit! shit! am zis și eu astăzi uraaaa!

Astăzi, 19 septembrie 2019, Consiliul Uniunii Europene a votat pentru numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european. Kovesi este prima persoană care va ocupa această funcție, nou înființată. Urmează și un vot în Consiliul European, dar acesta este o formalitate, numirea lui Kovesi în funcție este deja o certitudine. Votul a fost covârșitor în favoarea ei, cu 17 pentru dintr-un total de 22. Am și eu motiv astăzi să fiu mândră că sunt româncă!

 Hai să vă zic de ce zic shit!…cam des în ultimul timp…

Un grup de organizații neguvernamentale (Asociația „Calea spre Acces”, Asociația „Totul pentru Tine”, Asociația pentru Persoane cu Dizabilități Fizice, Asociația „Help to Heart”), a solicitat prin adresa nr. 35/09.09.2019, Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi din cadrul Senatului României, care coordonează activitatea Consiliului de Monitorizare să ia măsuri cu privire la modalitatea în care acesta din urmă își îndeplinește atribuțiile, cu respectarea principiilor legalității, respectării demnității persoanelor, nediscriminării, egalității de șanse și să revoce din funcție conducerea actuală a Consiliului de Monitorizare, în speță, dl. președinte Florinel Butnaru și dl. vicepreședinte Gheorghe Aștileanu. Am scris pe acest subiect, aici:

Ce a înțeles Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi din cadrul Senatului României? NIMIC. Au trimis solicitarea către Consiliul de Monitorizare „în vederea elaborării unui punct de vedere argumentat cu privire la problemele ridicate”.

Aloo! Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi, ai uitat că activitatea Consiliului de Monitroizare este coordonată de voi? Shit!

S-a trezit azi Veorica și a mers la Biroul Electoral Central, să-și depună candidatura la alegerile prezidențiale și să se laude cu „cele peste 1.400.000 de semnături” strânse de trepădușii partidului.

Dar cum era de așteptat nu și-a depus candicatura oricum ci îndesând într-o frază două greșeli impardonabile:

  • un dezacord monstruos, specific analfabeților: „nicio mamă să nu-i fie frică” (din categoria deja consacrată „orice om îi este teamă de o plângere penală”);
  • o cacofonie de mare toantă: „să nu-i fie frică că”.

Shit…again!

Mergem mai departe! Să vezi ce scrie săptămăna aceasta și doamna Lia Olguța Vasilescu:

„Mihai Tomescu a fost numit președinte al Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități. Este cea mai bună variantă, de departe, pentru această funcție de secretar de stat. Am avut plăcerea să lucrez cu el ca și consilier al ministrului la Ministerul Muncii și Justiției Sociale și consider că este cea mai pregătită persoană în ceea ce privește legislația pentru persoane cu dizabilități. Împreună, am reușit să schimbăm multe lucruri în bine, inclusiv dublarea alocațiilor pentru persoanele cu handicap. Mult succes, Mihai! „

Shitttttttttttttttt!

După cum știți ALDE a plecat de la guvernare și o dată cu acest pas, majoritatea secretarilor de stat, subsecretarii de stat, etc și-au dat demisia din funcțiile pe care le dețineau, situație valabilă și în cazul lui Adrian Chiotean, fost Președinte al Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități. Astfel, doamna prim-ministru săptămâna trecută a semnat deciziile eliberării din funcții a mai multor secretari de stat ai ALDE.

Vreau să vă reamintesc următorul aspect: Mihai Tomescu a fost numit în iulie 2016 Președinte al Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități și a deținut această funcție până în martie 2017. Mihai Tomescu înainte de această numire a fost consilierul personal în domeniul dizabilității în Cancelaria Primului Ministru Dacian Cioloș.

Despre realizările domnului Mihai Tomescu din perioada mai sus menționată nu doresc să discut pentru că nu am citit niciun raport după predarea mandatului din funcția de Președinte al Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități, dar vă asigur că indemnizațiile persoanelor cu dizabilități NU AU FOST DUBLATE… sau poate că da… doar dacă 2+2 = 5! Nu mă pricep eu la matematică, dar sper că s-a înțeles ideea!

Să nu vă gândiți vreo secundă că din martie 2017, domnul Mihai Tomescu a fost șomer sau a făcut voluntariat! A fost la Ministerul Muncii și Justiției Sociale consilier atât pentru doamna Lia Olguța Vasilescu, cât și pentru Marius-Constantin Budăi. În noiembrie 2017, a candidat și pentru funcția de Președinte a Consiliului de Monitorizare, dar era deja promisă altcuiva, el trebuia doar să candideze.

Mie personal poate să îmi spună oricine orice despre pregătirea și experiența profesională a domnului Mihai Tomescu (pe care de altfel îl cunosc și personal), dar când văd acest parcurs, realizez că interesele personale ale domniei sale primează în tot și toate. Atâta timp cât FACI ce îți cere PARTIDUL nu am pretenția să cred că tu ai să reprezinți DREPTURILE PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI DIN ROMÂNIA. Oricum, până acum a arătat că reprezintă doar interesele persoanelor nevăzătoare.

Dragă Mihai, poți face asta dacă ai vreo organizație neguvernamentală care are acest scop, dar când conduci Autoritatea Națională pentru Persoane cu Dizabilități, îi reprezinți pe TOȚI sau altfel te duci acasă.

Ce pot să mai spun! Mandatul lui o să fie unul scurt pentru că guvernul actual o să plece și împreună cu el va pleca și domnul Mihai Tomescu. Toată lumea știe acest lucru și sunt sigură că știe și el, dar deh! Când vrem funcții și bani acceptăm orice rahat.

Shit! Again! Am noroc că încă mă ține stomacul altfel aș voma zilnic!

Sănătate să avem că doar așa putem să spunem zilnic shit!

Sursa fotografiei: