Începând cu 1 martie 2018, doamna Daniela Tontsch a fost numită membră în Consiliul General și în Consiliul Director al IRDO – Institutul Român pentru Drepturile Omului. Acolo se pare că doamna Tontsch este colegă cu domnul senator PSD Ioan Narcis Chisăliță (cel puțin așa rezultă dintr-un schimb de drăgălășenii pe facebook între cei doi).

Puțină istorie: IRDO este (culmea!) una din cele mai netransparente instituții din România plătită din bani publici. Instituția a fost dată în judecată de către APADOR-CH pentru că a refuzat să pună la dispoziție informații de interes public solicitate în baza legii 544/2001. APADOR-CH a câștigat în instanță! IRDO a fost înființat în 1991 și a fost condus (pe modelul mandatelor continue) de doamna Irina Moroianu Zlătescu până în 2015 deși din 2008 doamna Zlătescu era pensionabilă! Mai multe puteți citi aici:

Ce are în comun IRDO cu doamna Tontsch, care este președinta CNDR? Faptul că și CNDR este la fel de netransparent ca și IRDO! Deși pe site-ul www.fcndr.ro sunt urcate știri, rapoartele de activitate ale CNDR nu se pot citi niciunde, nimeni nu știe câți angajați are CNDR și cu ce sume sunt plătiți de la bugetul de stat, proiectele nu pot fi vizualizate niciunde, statutul și așa mai departe. Deci, mai rău ca la IRDO. Practic, site-ul www.fcndr.ro este o clonă a Jurnalului Social, aceleași știri găsindu-se pe ambele site-uri. În schimb doamna Tontsch joacă în clipuri care aduc atingere vădită drepturilor persoanelor cu dizabilități, Doamna Tontsch nu joacă singură în clip ci alături de soț! (căutați BARIERA pe youtube și vedeți! Îmi este jenă să mai pun link).

În 5 decembrie 2017 (adică exact în ziua în care domnul Butnaru își susținea candidatura fără emoții în fața Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități din Senat) Adrian Bulgaru, director executiv al IRDO trimitea doamnei Silvia Mihalcea, secretar general al Camerei Deputaților o notă referitoare la completarea Consiliului General al IRDO cu membrii numiți din partea societății civile. La poziția 15 se afla doamna Tontsch propusă, sau mai bine zis auto-propusă din partea CNDR a cărei președintă este. Documentul are 18 pagini, dacă îl veți parcurge veți observa la pagina 17 scrisoarea prin care doamna Tontsch se autopropune și semnează pentru….. propria persoană!

Dar să vedem care sunt dedesubturile acestei numiri. Cândva prin mai 2017, când a început forfota și negocierile dintre Butnaru și Chisăliță (la ordinul lui Codrin Ștefănescu), Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități din Senat avea nevoie de ceva mai „solid” (cuvântul corect este sordid) pentru demiterea mea. Deja le trimisesem raportul și toate documentele solicitate și văzuseră că am făcut tot ce trebuia pentru a pune Consiliul pe picioare. În plus, nu aveau timp, se apropia vacanța și erau altele care „ardeau” în Palatul Parlamentului. Așa se face că domnul senator PSD Chisăliță a apelat la prietena sa Daniela Tontsch, știind din documentele depuse de mine la Comisie cu ocazia candidaturii că doamna Tontsch îmi dăduse o scrisoare de susținere din partea asociației pe care o conduce împreună cu Maria Teodorescu, Asociația Distroficilor Muscular din România. Chisăliță avea nevoie de ceva „solid” care să poată fi folosit la demiterea mea prin invocarea punctului (e) de la articolul 7 din legea 8/2016 unde se spune că președintele Consiliului poate fi demis „la cererea motivată a celor care i-au avizat sau propus pentru a fi numiţi”. Și astfel a apărut hârtia sordidă trimisă de doamna Teodorescu la cererea lui Tontsch, hârtie în care „se specifică că Asociația Distroficilor Muscular din România, care a recomandat-o pe doamna Marta-Iozefina Bencze pentru funcția de președinte, a solicitat revocarea din funcție a acesteia, cu motivarea încetării colaborării doamnei președinte cu această organizație dar și cu alte societăți civile din domeniul persoanelor cu dizabilități” (SIC!).

Acum, făcând toate aceste conexiuni sunt ferm convinsă că în schimbul scrisorii care garanta demiterea mea, senatorul PSD Chisăliță i-a oferit Danielei Tontsch, drept recompensă, un fotoliu în Comitetul Director al IRDO!

Încă puțină istorie: doamna Tontsch m-a sunat în ziua în care am fost numită să mă felicite și să îmi spună că mă va sprijini ori de câte ori voi avea nevoie. Apoi m-am întâlnit o dată cu ea în primăvara lui 2017, total întâmplător pentru că locuiam în același cartier, i-am propus să ne întâlnim la o cafea, m-a refuzat spunându-mi că este foarte ocupată și foarte stresată. Pe doamna Teodorescu am întâlnit-o o singură dată la un eveniment, unde am schimbt două fraze, sunt convinsă că este o persoană de bună credință care a acționat la ordinul/rugămintea lui Tontsch.

Și uite așa, doamna Tontsch M-A VÂNDUT, ieftin aș putea spune, pentru un loc călduț în IRDO!

Haideți să vedem însă în ce fel este doamna Tontsch potrivită pentru a fi membră în Comitetul Director al Institutului Român pentru Drepturile Omului. După cum poate vedea oricine căuta prin posturile de facebook ale doamnei Tontsch domnia sa este o luptătoare împotriva ….. vaccinării copiilor. Cu alte cuvinte, se opune drepturilor copiilor de a fi vaccinați și de a dobândi astfel o imunitate împotriva unor boli infecțioase epidemice (de exemplu poliomielita).

În februarie 2016 doamna Tontsch și-a depus dosarul pentru a candida la funcția de președintă a Consiliului de Monitorizare (atunci când a fost aleasă doamna Georgiana Pascu). Pe atunci doamna Tontsch era președinta CNDR. O dată cu domnia sa și-a depus candidatura la funcția de vicepreședinte domnul Tupiluș, vicepreședinte CNDR și președinte al Asociației Naționale a Nevăzătorilor din România. Domnul Tupiluș și-a retras candidatura, doamna Tontsch nu s-a prezentat să își susțină proiectul în fața Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități din Senat. Dar documentele depuse AU RĂMAS. Așa se face că uitându-vă peste ele veți vedea cu stupoare că lucrarea domnului Tupiluș este …..identică cu lucrarea doamnei Tontsch și că amândoi au făcut COPY-PASTE cu succes din diverse strategii pe servicii sociale ale autorităților locale din diverse localități ale țării luând de acolo texte din manualele de servicii sociale. Asta în condițiile în care doamna Tontsch trebuia să depună un „proiect al candidatului cu privire la aplicarea efectivă a prevederilor prezentei legi (legea 8/2016)”.

Lucrarea domnului Tudorel Tupiluș

 

Lucrarea doamnei Daniela Tontsch

 

Scrisoare de propunere candidatură pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului de Monitorizare – Tudorel Tupiluș

 

Scrisoare de propunere candidatură pentru funcția de președinte al Consiliului de Monitorizare – Daniela Tontsch

COPY-PASTE!

Și uite asa, doamna Tontsch, care a realizat o lucrare falsă făcând copy-paste și a înșelat Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități afirmând că „am încetat colaborarea cu organizația dânsei” (aici, cu părere de rău, chiar dacă doamna Teodorescu Maria a făcut ce i-a cerut prietena ei, se încadrează și ea la informații false transmise în scris unei comisii senatoriale) a ajuns membră în Comitetul Director al IRDO!

Fac aceste afirmații pentru că intenționez să le chem în instanță atât pe doamna Tontsch cât și pe doamna Teodorescu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transmitere de informații false sub înscris și semnătură proprie către o comisie senatorială! Cele două doamne vor trebui să demonstreze că își pot susține afirmațiile și anume că „am încetat colaborarea cu organizația lor” în condițiile în care nu m-au căutat niciodată, nu mi-au propus semnarea niciunui protocol de colaborare, nu mi-au trimis niciun email, scrisoare, sms prin care să îmi spună că sunt nemulțumite de prestația mea. Sper că cele două doamne să poată demonstra în instanță că dețin astfel de documente, înscrisuri. Sper de asemenea ca doamna Teodorescu, sub jurământ, să spună adevărul…

Așa se scrie istoria, una murdară ce-i drept, în care persoane cu dizabilități cu interese meschine și mărunte s-au vândut ieftin pentru niște funcții ușoare. Așa a fost să fie și acum tot ce se mai poate face este scoaterea la lumină a faptelor și a adevărului. Doamna Tontsch mai cară în rucsac niște cadavre ținând cont de faptul că este președinta CNDR din 2014 (dacă nu mă înșeală memoria!). În această calitate a fost instalată cu largul concurs al doamnei Justina Radu la vremea aceea director executiv al CNDR și meșteră a jocurilor. Doamna Tontsch a semnat o vreme ca primarul tot felul de documente și de plăți pe diverse proiecte. Gurile rele (doamna Tontsch, așa e în viață, bine faceți, bine găsiți) spun că la un moment dat doamna Justina sătulă să tot stea la semnătura lui Tontsch ar fi început să semneze singură …. cu semnătura doamnei președinte care s-a prins cam târziu și atunci ar fi fugit speriată la …ANPD. Toate documentele acestea pot fi solicitate pe legea 544/2001 și vor fi cu siguranță solicitate. Apoi, când se va deschide cutia Pandorei, persoanele cu dizabilități din întreaga țară vor afla probabil valoarea și mărimea jafului de la CNDR, jaf la care doamna Tontsch a fost părtașă cel puțin o perioadă de timp.

Mă opresc aici.

Trăim vremuri triste, este vremea lor, a Danielei Tontsch, a lui Gheorghe Aștileanu, a senatorului PSD Ioan Narcis Chisăliță… toți trei persoane cu dizabilități, toți trei cu experiență aproape de zero în materia drepturilor persoanelor cu dizabilități sau a politicilor publice pentru persoanele cu dizabilități. Toți trei cu mult tupeu și cu multă poftă de a accede în poziții pentru care nu sunt pregătiți.

În ultima perioadă mai multe persoane cu dizabilități au salutat demersurile mele publice alții au declarat că nu se simt reprezentați de mine. De aceea vă adresez o întrebare simplă: vă simțiți reprezentați de Daniela Tontsch, Gheorghe Aștileanu și senatorul Ioan Narcis Chisăliță?